Reunió de rectors de parròquies, animadors de la fe i consiliaris dels esplais de la FEMN

El dia 24 de novembre, a les 20 h, al Sant Crist de Balaguer, els rectors de les parròquies on hi ha esplais de la FEMN, conjuntament amb els consiliaris i els animadors de la fe, van tenir una reunió per valorar el moment actual pel que fa a la tasca pastoral que duen a terme als esplais.

Reunió Departament de la Fe

A la reunió es van abordar diferents aspectes. Per una banda, tothom va coincidir en la tasca comuna que duen a terme consiliaris i animadors de la fe. La terminologia distingeix entre els primers (preveres) i els segons (laics). Aquesta tasca es basa en ser presència i referent de Jesucrist, al servei de tothom. Un acompayament constant en tres àmbits: l'àmbit d'infants, adolescents i joves, l'àmbit de l'equip d'animadors i animadores, i un tercer àmbit, referent als responsables dels esplais i les famílies.

També es van proposar diferents metodologies per treballar aquests àmbits: una recopilació de materials, cançons, pregàries a disposició dels esplais, un espai de trobada per a animadors i animadores per a dialogar al voltant de la fe, i una trobada per a responsables d'esplais.

Reunió Departament de la Fe

Es va valorar, igualment, la importància per a la transmissió de la fe, del testimoniatge del consiliari i de l'animador de la fe en la tasca d'evangelització.

A la reunió, presidida pel consiliari de la FEMN, Mn. Juan Pablo Esteban, també hi van participar l'Eloi Villalta, president de la FEMN, David Pradas, animador de la fe a Castellserà, David Enríquez, animador de la fe a Penelles, Mn. Ramon Rosell, consiliari a Aina, Mn. Ramon Balagué consiliari als esplais de Bellvís, Agramunt i Guissona; Ramon Oromí i Mn. Jaume Mayoral, membres de l'equip de la fe de la FEMN, Mn. Joan Pujol, rector de Balaguer i Vicari General, Alfonso Velásquez, consiliari de l'esplai Santa Maria de Balaguer, Mn. Albeiro Vásquez, rector de Castellserà i Penelles, Mn. Ivan Ayala, consiliari de l'esplai de Bellcaire d'Urgell, i Lluís Plana, Delegat diocesà de joventut i responsable de la fe dels grups Txt.

Notícia replicada de la web del Bisbat d'Urgell Notícia a la web del Bisbat