L'Esplai Santa Maria celebra l'acte principal del seu 20è aniversari amb un espectacle al Teatre de Balaguer

El pròxim dissabte 7 de maig a les 6 de la tarda, el Centre d'Esplai Santa Maria de Balaguer celebrarà l'acte principal del seu 20è aniversari al Teatre Municipal de Balaguer. L'espectacle constarà de música, humor, regals, màgia, balls i s'aprofitarà per homenatjar tots els cuiners voluntaris que han passat al llarg d'aquests anys per les colònies i els exmonitors que van estar més de 10 anys dins l'entitat. A més a més es presentarà el llibre dels 20 anys i el CD amb els himnes de tots els torns de colònies.

El Centre d'Esplai Santa Maria és una entitat, sense ànim de lucre, federada a la Fundació d'Esplais Santa Maria de Núria, que treballa des del voluntariat el temps de lleure dels infants de Balaguer i rodalies, transmetent valors i actituds per tal que els infants puguin desenvolupar totes les seves capacitats. Jocs, ginkames, tallers, excursions,... són algunes de les activitats realitzades els dissabtes a la tarda de 16:30 h. a 18:30 h.

A més a més, l'any 1996 l'equip de monitors va decidir engegar un nou projecte: fer colònies a l'estiu pels infants que ja participaven de les activitats de l'esplai durant l'any i d'altres de les poblacions del voltant.

Durant el curs participen prop de 40 nens a les activitats setmanals i uns 100 nens a les colònies d'estiu. En ambdues activitats, el monitors tenen present que treballen amb “material sensible”, ja que els infants aprenen sempre, i compartir aquest temps amb ells suposa una educació en doble sentit: aprenen els infants d'ells mateixos i dels adults, però també aprenen els “grans” dels més “petits”.

Durant el curs 2010-2011 l'entitat ha programat una sèrie d'actes per commemorar aquest 20è aniversari alguns dels quals ja s'han celebrat. El següent esdeveniment del 20è aniversari després de l'espectacle al teatre, es celebrarà el 4 de setembre a Santa Maria de les Franqueses on tindrà lloc la “Festa 20 anys” amb un dinar de germanor i diferents activitats.

Per finalitzar els actes d'aquest aniversari, el l'Esplai Santa Maria serà l'entitat organitzadora de la Trobada de Centres d'Esplai de la Fundació Esplais Santa Maria de Núria (FEMN) que es celebrarà a Balaguer el pròxim 1 d'octubre amb la participació dels 15 centres d'esplai federats en aquesta fundació.

A més a més, aquest esplai es troba immers en el període d'inscripcions de les seves colònies d'estiu que enguany es celebraran de l'1 al 14 d'agost a la casa de colònies de Bastanist.